Komouš výchova a jiné totality, nejen myslí.

Včera vznikla na XChatu nová stálá místnost Komouš výchova. Postarali se o to křesťani Bogeman a Hatikva. Na XChatu, který ovládá 20 let jedna skupina lidí kolem Gyma, Prazdroje a Gigga, což nutně nese známky fašismu, protekcionalismu. Na spřátelených chatech SuperPokec a Chatujme vládne Grantik, ať přímo na svém chatu, či zprostředkovaně přes LuRyho na druhém. Cenzor Grantik, který nezná jinou politiku a správu, než cenzorování, přilepen na monitor co 5 minut, 365 dní v roce, 7 dní v týdnu 16 hodin denně. Na Libku volí nesprávu, a tak tam řádí na diskuzích Kouba. Chat.cz snad ani netřeba zmiňovat. Chaty jsou obecně odkecané, a příroděžel, není se proč a čemu divit. Ale jsou to jen chaty?

Na Facebooku jsou dneska všichni, teda skoro všichni, Já tam nejsem. Uniformita pod modrou lištou, globalizovaná stupidita. Google+ bylo o level jinde, ovšem zase tam nebyla kvantita, která by zaručovala dostatečný zisk, a tak se to zrušilo. Reddit zná v Česku málokdo, také není pro každého, hlavně jako G+ to není facebookový sračkoproud mimískových exkrementů. Vše se přizpůsobuje mobilům, nazývaných chytrými. Nedávno jsem koukal na weby dvou mobilních operátorů, a to T-Mobile a Vodafone. Kdyby tam neměli svá loga, tak pomalu nerozeznám jeden web od druhého. Blokově to měli téměř stejně poskládané. Možná si teď řeknete, že jsem přeci ten oldskúl, akorát nevím, co by to mělo mít s tím o čem píši společného.

Nedávno se na Xglosách chlubil strašně "neznámý a tajemný" Bad (kriminálník a bývalý admin Chatujme), co mi tam chodí trollovat, úžasným webem místnosti "U Prdloňky". Úžasností omezených šablon Webnode, znám mnoho lidí, kteří po těchto úžasnostech hledali alternativy, Já bych doporučil WordPress, ač jsem se s ním sám dlouho tzv. pral. Ale Bad je přeci tím, co mu vyhovuje uniformní tyrkysový vzhled Chatujme. Mimochodem Webnode, pokud vás někdo nahlásí a ono uzná, že váš obsah je v rozporu s jejich "desaterem", pak vás odepíší, než stačíte říci švec. Dovolí vám maximálně si svůj obsah stáhnout. Tady opravdu svobodu slova, a prakticky svobodu v čemkoliv, tedy i v grafice, nehledejte.

Komouš výchova, facebook výchova, sluníčkářská výchova, křesťanský pokrytecky morální kód, a záleží na těch názvech vůbec? Tak do řady, držet krok, plácat se v plytkostech, pokrytectví, povrchnostech a přízemnostech, uniformitách a omezenostech myslí. Anebo.. anebo právě teď čtete tento fejeton, už to je osvobozující světlá cesta, ač od temného knížete. I cesta může být cíl.


Anděl Azazel

Komentáře

  1. A u tohoto fejetonu si dovolím upozornit na článek AzaNovin s názvem "Spojené státy uvažují o zákazu šifrované komunikace.", který naleznete ZDE . Myslím, že je tak nějak i ku tomuto fejetonu příznačný.

    Anděl Azazel
    AzaNoviny X-Magazín A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?