Umění včas odejít.

Byl jednou jeden Lich. Ale ne, Já mu budu říkat Anathema, tak jak ho znám z minulosti, protože toto je jeho hlavní jméno v nicku. Anathema měl odejít, když odcházel, tedy 20. 3. kdy si smazal své diskuze Metal a Literaturu a na obě napsal toto "Jelikož jsem z dění a směřování na chatu otráven, ukončuji na čas (možná věčný) činnost na svých diskuzích a tomto chatu.". V tuto chvíli odcházel hrdě, se ctí, navíc s fanoušky, kteří po něm tesknili. 7. 4. byl s několika dalšími lidmi zablokován, konkrétně on na 3 měsíce. Aby byl po nějakém možná týdnu odblokován (můžeme jen spekolovat a bylo již o tom na Xglosách napsáno dost). I v tuto chvíli byl ještě správný čas odejít, hrdost a čest zůstávaly, přibylo možná mučednictví. Ovšem nebyl by to štír Anathema, kdyby nezačal dělat věci s úmysly, kterým zřejmě nikdo nerozumí. Což tedy není potřeba, rozumět. Tenhle můj první fejeton není ale ani tak o Anathemovi. Jen tak bokem, vždycky jsem měl problém jaké i/y psát na konci jeho jména ve 2. pádě, Anathema je rodu ženského, Anathema je ale chlap. Nakonec, neb jsem to psával různě, jsem si řekl že to ustálím, a rozhodl se pro tvrdé, vždyť poslouchá tvrdou muziku. A možná to bude podle předseda, což taky sedí, protože on byl vždy chatový funkcionář.

Na Chatujme se kormidlo ale prudce obrátilo, možná se spíše jen vrátilo do dřívějšího stavu (než jsme s ním někteří z nás pohnuli). Bárka Chatujme tak opět pluje ku ztroskotání. Zda li uvízne na mělčině nebo se rozbije o skaliska, to se ještě neví. Ale už teď má na palubě jen samé "ztroskotance". A kapitána, který by se spíše uplatnil v cirkuse, kde by mohl být klaunem, žonglérem a iluzionistou zároveň.

Vraťme se k Anathemovi. V současné době je takovým otloukánkem, až je mi ho i trochu líto. Krysy, které byly námi zahnány do kanálních děr, kam patří, prudce ožily a vylezly na světlo. K nim se přidaly i krysy, které by se daly nazvat mrchama. A tak je nyní Anathema zablokován na diskuzi Mezilidských vztahů od té, co ho ještě nedávno obdivovala, stejně jako mojí osobu. Ale téhle kryse se ještě pozornosti dostane. Nyní je Anathema fackovací panák, kope si do něj tu mrcha, tu troll spamer známý snad ze všech diskuzí na netu (a taky snad na všech banován), tu řáholcový křikloun do prázdna polotroll, jindy zastydlá přestárlá anarchistka, nu a ondy třeba předbábuška Holanďanka.

Všichni svorně musí pokládat kytičky a držet minutu ticha nad tupou naivní blondýnou, nad labilní blondýnou, která propadla démonu alkohol. Já nemám nic proti připomenutí si památky nějaké osobnosti, i kdyby byla kontroverzní a byly na ni různé názory. Ale musí tam být aspoň ždibec té osobnosti. Anathema se jen nemohl zařadit k manifestační stupiditě a vyjádřil myslím názor většiny nebo alespoň většiny co má soudnost a půlku mozku v hlavě, a taky svojí hlavu. Ovšem, tomuto konáni běda a stokrát běda, to se na mrcho chatu, teď jsem chtěl napsat chatu mršin ale to by vyznělo tak, že se vysmívám starým lidem, což rozhodně nechci, takže na mrcho chatu se toto nesmí, to je zakázáno.

Proč vlastně ten Anathema neodešel, když odcházel, proč se neustále vrací, to asi opravdu ví jen jeho štíří hlava. Možná je to nějaký záludný štíří tah. Možná je to Show must go on. A možná nám k tomu zahraje Grantik ve svých úchvatných a nenapodobitelně báječných písničkách na přání Wabiho Daňka a jeho Rosu na kolejích.


Anděl Azazel

Komentáře

  1. Chválím málokdy, takže ani nyní(následuje úsměvný smajlík) ..oprav si a rozhodl se pro tvré, vypadlo ti písmenko....s obsahem fejetonu nicméně souhlasím, a reaguji, neb se týká mne, jinak jak víš nejsem příznivcem tvých "novinářských aktivit". Odpovím ti na tvůj "dotaz" ve fejetonu, rozhodnul jsem se tomu možná z nudy, možná proto, že ač jinak pesimistický realista, tak v jedné věci stále naivní doufaje, že se přeci jen něco změní a lidé prohlédnou a poučí se ze svých chyb a částečně i pro mé osvětářské cítění dostat něco na vyšší level a mít radost z dobře vykonané príce, když se zadaří, dát tomu ještě poslední šanci asi pravda zbytečnou. Sám tomu nevěřím, ale co kdyby přece...vím....naivní....budu po zásluze potrestán!
    LichKingAnathema
    P.S. Ano..vzor předseda....Anathema jinak z latiny v církevní klatbě nebo prokletý tedy mužský rod a jako prezent , i když vím, že se ti to nebude líbit, tak i podle doom metalové kapely https://www.youtube.com/watch?v=d-FutJs09jw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @LichKingAnathema

      Děkuji za upozornění (opraveno). Takže "dobře vykonaná príce", to jen abych to srovnal :D Rod Anathemy rozebírat nebudu, Já na základě svých zjištění jsem se kdysi rozhodl tak jak píši, ono i ty významy toho slova se někdy používají ne úplně správně, to bych ale nechal povolanějším. A co se týče kapely a postovaného songu, tak to je počátek Anathemy, ta kapela už je krapet jinde, tady myslím pěkně zpracovaná biografie
      http://www.progressrock.cz/anathema/Anathema.html

      A teď k hlavnímu tématu, ano, sám si správně odpovídáš "šanci zbytečnou.... budu po zásluze potrestán". Ono je to takový boj s větrnými mlýny, ale tak každý máme nějaké role, tak proč si nezahrát na Don Quijota de la Manchu.. že.. ovšemže. Já osobně když vidím, že je něco, jak rád říkám "Marnost nad marnost a nic než marnost", pak to společně se Cyranem z Bergeracu odhazuji jak širák v dál.

      Vymazat

Okomentovat

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?