X jako Xglosy, X-Fejetony, Xkozloviny nebo XChat

 X jako Xglosy, X-Fejetony, Xkozloviny nebo XChat

.. Aneb na ptáky nejsme krátký


Na ptáky jsme krátký.. na ptáky jsme malý páky.. je to tak.. to my si dáme na zobák - tak to již před drahným časel pěl Janek Ledecký v jednom ze svých songů. To ale ovšem ještě asi neznal Elona Muska, ten, ač zcela jistě o Ledeckém neslyšel dodnes, tak by na to řekl "Blbost, Já jsem nad všechny ptáky, hlavně ty modré". Pár měsíců poté, co koupil Twitter, se jal modrému ptáčkovi, tedy dlouholeté legendární ikoně zmiňované sociální sítě, zakroutit krkem. Elon se s ničím moc nemaže, prostě a jednoduše svého modrého ptáka zabil a nahradil ho písmenem X. Modrý pták tedy docvrlikal a s ním docvrlikal i celý Twitter. V současnosti už jsme my uživatelé na Xku, necvrlikáme, netweetujeme, nýbrž xkujeme, xpostujeme, ti co aspoň trochu Twitter, tedy už Xko, znají, tak ví, že leckteří i dosti eXkrementují.

Chatuj! Flirtuj! XChatuj - tak to byl, a stále je, slogan též legendárního XChatu, tedy dnes retro chatu z 90. let, který jsem ovšem již sám přejmenoval na GymChat. Pamětníci budou vědět, že paralelně existoval od roku 2000 i podobný portál, který nesl název Xko. Provozovali ho původní tvůrci tohoto retro chatu, když se nejdříve propojili s Centrumem, který se stal vlastníkem domény XChat.cz, ovšem po roztržkách se to rozdělilo na dva tábory, kdy XChat pokračoval pod Centrumem a Xko provozoval původní tým. Xko.cz nakonec ukončilo svoji existenci dne 1.10.2009, XChat.cz (GymChat, který od roku 2016 vlastní Gym a jeho parta) běží dodnes.

Písmeno X je nějak magické pro Elona Muska, to už víme a sám to v nějakém svém vjádření potvrdil. Stejně magické je i pro mne, tedy Anděla Azazela. Můj hlavní blog se zove Xglosy, pod něž spadá publikační blog X-Fejetony, kde prvotně vyjde i tento článek, a též podcast Xkozloviny, kam článek namluvím. Nu, a v neposlední řadě máme blog, který tvořím společně s kolegyní Archivářkou, ten se pro změnu jmenuje Archa X. Takže vidíte, že písmeno X mne provází leta letoucí, ať už co do dávného uživatele XChatu, tak i v mé pozdější tvorbě.

Začali jsme písní, a tak písní i skončíme. V pradávných dobách jsem poslouchal skupinu Našrot, ta měla jeden song zovoucí se I killed my little pony, který vydala na své desce v roce 1995. Ani tuhle českou formaci nejspíš Elon nebude znát, i když už v té době zpívali anglicky, a patrně ani hardcore nebude jeho hudebním oblíbeným stylem, ale netuším. Každopádně kdyby chtěl Musk spáchat nějakou muzikální produkci, tak by se mohl aspoň názvem inspirovat a upravit si ho na třeba I killed my little blue bird. Bylo by to velmi výstižné, že.. ovšemže.


Anděl Azazel


 

 

Komentáře

Okomentovat

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

A není to vlastně jedno?

Mám rád příběhy

BLAMÁŽ Anketa! A nikdo se neozve?

Pozdrav nebo uvidíš!

Bogemanova katolizace XChatu.