Pozdrav nebo uvidíš!

Brno - Pozdravit je slušnost- odpovědět je povinnost; Druhá šance - Při vstupu zdravíme místnost pro starší; Kávička s babkami - Při vstupu zdravíme; U Prdloňky - Při vstupu zdravíme; Emoce a něžnosti - Při vstupu hezky pozdrav. Tak to je jen malá ukázka místností a jejich částí popisků na Chatujme, takových roomek, kde vyžadují zdravení je ještě povícero. Že jste nikde jinde tolik nakázání ku zdravení neviděli? Ano, to asi neviděli a neuvidíte. Popisek místnosti má hlavně sloužit k doplnění názvu a informací o tom, oč vlastně v místnosti běží. Krom jiného, samozřejmě. Chatujme je asi mateřská školka, ve skutečnosti spíše domov důchodců, což asi vyjde na stejno, tedy mateřská kde říkají malým dětičkám co mají dělat. Jen taková poznámka, pokud používám výraz "důchodci" nemusí to nutně vyjadřovat věk, spíše mám na mysli většinou stav mysli. A věřte, že existuje mnoho třicetiletých důchodců. Stejně jako může existovat, v obráceném gardu, věkovitý mladík.

Zdravit v běžném životě je zcela jistě slušnost, u zdravení na chatu to již, dle mého silného názoru, ovšem neplatí. Nutit lidi na chatu do zdravení, to svědčí o jediném, o omezenosti. A jelikož se pohybuji na chatech už "sto let", tak dle zkušeností si můžu tento svůj výrok sám z praktických odkoukání a všímání potvrdit. Lidé, kteří vykazovali vyšší míru inteligence, lidé zvláštní a zajímaví, lidé kteří měli, jak Já říkám, nějakou přidanou hodnotu, lidé výjimeční a osobití, ti buď moc nezdravili anebo to zdravení pojímali vlažně a hlavně to nikdy neřešili u jiných. Jsem rád, že jsem se vždy pohyboval ve společnosti takových lidí, kteří mě většinou o něco obohatili. Jednoduše bylo dobré tyto lidi potkat, byli zdrojem poznání, inspirace a mnohého dalšího. Takže zde platí taková má přímá Azaúměra "Čím větší hlupák, blb a omezenec, tím větší rozkazy ku zdravení".

A kdo že vás to, jmenovitě, bude do zdravení nutit? Mrcha, Denisa, Lovely, Janik, Majka (61), Maryla (58) a další. Díky přírodě, že takové nemusím blíže poznat. Proč taky, že.. ovšemže.

„Sova je proto symbolem moudrosti, protože i hlupák vidí za světla, ale moudrý člověk vidí i ve tmě.“

Jednu jistotu tito lidé mají, přijdou do nebe. A jak řekl Friedrich Nietzsche "V nebi nejsou žádní zajímaví lidé". Nu, asi proto, že "Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské", to zase stojí v Bibli. Rozhodně se budou moci na věky věkův tihle lidé nekonečně zdravit. Amen.


Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

A není to vlastně jedno?

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.