Bude LuRy skákat, jak nebesa pískají?

Uzavírání portálů či jejich radikální změny nejsou ničím neobvyklým, na internetu nic netrvá věčně. S tím je samozřejmě nutně spojená migrace, stěhování uživatelů ze zaniknuvších či naprosto překopaných služeb na služby jiné. Taková hostitelská služba by měla býti co nejvíce podobná té, ze které uživatelstvo migrovalo. Lidé očekávají, že v nové domovině najdou ten samý standard na který byli zvyklí, a mnohdy se ho i v nových působištích dožadují, lidově řečeno "My jsme to na XX měli takhle a proč to tady není a my to takhle na YY chceme." Příklady z minulosti máme, třeba když se lidé přesouvali z (na jaře 2014) končícího Lidéčka.

Zarytí diskutéři se přesouvali hlavně na portál Diskutníci, chatoví nadšenci se rozprostřeli na několik jiných chatů, Já znám situaci z té doby podrobně na XChatu. Mimochodem, Diskutníci (na jaře 2020) též končí. Jaro je asi vhodný termín, v přírodě značí bujení, probouzení se přírody, začátek nového vegetačního období a podobně. Pro uživatele migranty je to též takový nový začátek. Velmi dobře si pamatuji, jak se Lidéčkáři na XChatu vehementně domáhali toho či onoho. "Je tu málo smajlíků a jsou jinde než jsme zvyklí, my chceme ty smajlíky mít tam, kde jsme je měli na Lidé.cz" a mnoho dalšího, spojené i s tím, že se utvářely nové místnosti pouze na domluvu migrantů s adminy, a vůbec adminstvo se snažilo vycházet těm novým z Lidéčka vstříc. Pro některé domorodce až moc vstříc. Ti zase halasně křičeli cosi jako "Najednou se admini mohou z těch Lidéčkářů po... , najednou se můžou přetrhnout a mění to na co jsme tu zvyklí a pro nás domorodce nehýbnou prstem". Ano, i takové hlášky se často ozývaly, tedy že admini na XChatu skáčou jak Lidéčkaři pískají.

Nedávno na diskuzích Chatujme položil admin Lava uživatelům otázku, zda li nemají nějaké nápady jak to na Chatujme vylepšit. Snad ve vteřině poté začal exodus diskutníků z Diskutníků na portál Chatujme, tedy předně exodus náboženské a filosofické sekce. A už začínáme vnímat první vlaštovky toho, že se jim něco nelíbí a proč to není jak na Diskutnících a musíme napsat adminům. A co admini? Budou skákat jak pánbíčkáři pískají? A neměl by admin Lava přijít s další otázkou, tentokráte ku nebeským jezdcům s křížem ve znaku, co by uvítali a vylepšili? A bude sám LuRy skákat jak ovečky boží pískají?

A vynoří se někdy Had z hlubin?


Anděl Azazel

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vysvětlivky: Leviathan - had z hlubin, jeden ze 4 korunních princů Pekla, element voda, směr západ.

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

A není to vlastně jedno?

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.