Třetí vlna migrace z Lidéčka (II. díl)

První dvě migrační vlny lidí z Lidé.cz byly opravdu velké, probíhaly ve zmiňovaných letech 2013 - 2014, a i když chaty již zaznamenávaly propady, pak stále ještě v této době byly návštěvnosti někde úplně jinde než nyní v době současné. Lidé z Lidé.cz se tehdy dali rozdělit do tří skupin, na ty co zůstali na nové verzi, ty kteří sekli z chatováním úplně a poslední skupinu tvořili ti, o kterých je v mých dvou fejetonových dílech řeč, tedy ti co si hledali nová působiště. Ono to možná vše trvalo až do roku 2015, to z důvodu toho, a psal jsem o tom i v prvním díle, že některé skupinky lidí či jednotlivci po nějakém čase zjistili, že ten či onen portál, na kterém se usadili, jim ne úplně tak vyhovuje a jali se hledat dál.

Ostatním chatům, a bavme se v tomto díle už jen o chatovacích portálech (kde je samozřejmě většinou i nějaké přidružené diskuzní fórum), tedy ostatním chatům samozřejmě změna na Lidéčku pomohla ku zvýšeným návštěvnostem. Pomohlo to kompletně všem, tedy celému spektru chatovacích serverů, tudíž lidé z Lidéčka se přesouvali tu na XChat, tu na Líbímseti, tu na Chatujme či SuperPokec. Nezapomínejme též na Chat.cz, který Franci a Bizi vytvořili právě jako útočiště pro lidi z Lidé.cz. Po nějakých šesti letech ale vidíme, že se vše rozplynulo a v podstatě chatovací portály kompletně odumírají a jejich návštěvnost už je velmi tristní. Malou výjimku tvoří už jen GymChat (XChat), kde se ovšem jedná už hlavně o sexuchtivce, kteří tvoří 90 procent veškeré návštěvnosti portálu provozovaného v současné době společností 42ideas s.r.o.

Současná migrační vlna je již ovšem jen droboulinkou vlnkou, těch lidí co si hledají nová útočiště je oproti předcházejícím dvěma vlnám opravdu jen krapet. A kam že se těch pár migrantů v dnešní době přesouvá? Řekněme si nejdříve kam se nepřesouvá, a to na Líbímseti, což není divu, páč dle mého názoru tento kdysi slavný portál brzy musí skončit (samozřejmě je možné, že bude přežívat ještě léta v naprosto neutěšém stavu, to se vyloučit nedá). Dále se nikdo nehrne na SuperPokec, čemuž se také nikdo nediví, neb je to tam již velmi mrtvé a bez sebemenších vyhlídek na zlepšení. Ani na nejmladším chatu Chat.cz to zatím nevypadá, že by se tam nějak výrazně zvedala návštěvnost. A tak jsou tu dva chaty, kde jakési přesuny jsou pozorovány, a to XChat, kde se ta hrstka nových ovšem lehce ztratí, a pak Chatujme, kde už to je viditelnější.

U Chatujme se v závěru zastavme, tento portál zažívá v krátkém období již druhou migrační vlnu, nejdříve se na něj přesunula určitá část lidí z již ukončených Diskutníků, nu a nyní jsou to právě lidé z Lidé.cz. Jaký byl výsledek přesunu části Diskutníků na Chatujme? Velmi upadající návštěvnost po LuRyho kejklích se na čas evidentně pozvedla, aby ovšem nakonec Chatujme kleslo na stejná slabá čísla jako před migrací. I nyní s přesunem části lidí z Lidé.cz je patrný nárůst, ovšem je otázkou, zda li a jak dlouho vydrží. Jestli nedojde ke stejnému scénáři jako v případě migrační vlny z Diskutníků? A také si položme otázku, kde by se a s jakou návštěvností nacházelo dnes Chatujme, pokud by nedošlo k ukončení Diskutníků a Lidé.cz? Ti kdož znají situaci si na tuto otázlu velmi snadno odpoví, že.. ovšemže.

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?