Lidé, Diskutníci a co dál.. hrozí nám jen komunál.

Pamatuji prehistorické doby internetu, vyskytovali se na něm většinou inteligentní či nějak zajímaví lidé. Doby vytáčeného připojení, přesto tento pravěk disponoval kvalitou, uživatelskou kvalitou. Postupem času se na internet přihlašoval kde kdo, nyní je i pro toho největšího, s prominutím, dementa. Kvalitní obsah se začíná ztrácet v morové záplavě plytkosti, bezhodnostnosti či vystavování svých xichtů, stupidních videí, meme srandiček a podobných zbytečností. A všechno naprosto zdegradoval Facebook a podobné pošetilosti.

Kvalita, hodnota či soukromí dnes nikoho nezajímá, měřítkem je počet lajků, srdíček, počet přátel a čert ví čeho. Těm dnes historickým a zanikajícím portálům, jako třeba Lidé.cz, se říkalo a říká komunitní servery. Ano, šlo o komunitu či komunity, tedy spojení lidí na základě nějakého společného zájmu či příslušnosti. V dnešním světě, tedy i v tom virtuálním, zřejmě není zájmu o to, aby si lidé tvořili své komunity, seřaďme se všichni pod modrou lištu, nevyhledávejme co neznáme a chceme najít, protože účelem hlavního vyhledávače je přeci prodej reklamy.

Blbců je ve společnosti vždycky drtivá většina, proto je třeba přizpůsobit internet, systémy, aplikace a vše pro onu většinu, tedy blbce. Že oko některých z vás pláče? Jak jsem rád, že mám neprůchodné oční kanálky. A to už vůbec nezmiňuji cenzuru na internetu. Ne, pod vlivem oficiálně mocenským, tedy státu, je jen v Číně apod. V jiných koutech světa na to šli šibalsky, cenzura se odehrává pod kuratelou soukromých společností (Přeci je právem každé soukromé korporace si na svých stránkách udržovat obsah, který si "svobodně" ona korporace určí).

Na svobodné vytváření komunit vám "sere pes". Na vaše soukromí kálí dva. Nemysli, nepřemýšlej, podívej jak náš produkt (který vůbec nepotřebuješ) je úžasný, tak koukej kliknout na "To chci".



Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

A není to vlastně jedno?

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.