Třetí vlna migrace z Lidéčka

Současná migrace lidí z Lidé.cz kvůli ukončení služby je v podstatě takovou třetí migrační vlnou. Ta úplně první se odehrála ještě v roce 2013, kdy už bylo známo, že Seznam nasadí zcela novou a jinou verzi své služby Lidé.cz. Navíc, pokud si dopře pamatuji, tak to lehce odkládal, takže se tak nakonec stalo na jaře v březnu 2014. To byli ti, kterým bylo jasné, že opravdu stará podoba portálu zanikne a hledali si s předstihem obdobná místa ku svému chatování či diskutování. Nečekali až do úplného konce staré verze.

Druhá vlna pak přišla později v roce 2014 a byla též takovým hledáním vhodného místa, tedy u některých i zkoušením různých portálů, což tehdy ještě bylo i celkem na výběr. Vím o skupinkách lidí, kteří se neusadili nakonec na prvním zvoleném portálu, jednoduše po odzkoušení zjistili, že jim to nevyhovuje, a tak šli jinam. Týká se to jak chaťáků tak diskutérů, neb je třeba mezi těmito skupinami rozlišovat, ne každý to má hozené komplexně, tedy jako někteří z nás měli, že berou portál jako celek, kde chatují a zároveň diskutují na fóru a využívají dalších služeb, které portál nabízí. Mnozí tedy byli a jsou zaměřeni jednostranně, tudíž pro mnohé chaťáky jakoby neexistují diskuze, nikdy se o ně nezajímali, a platí to samozřejmě naopak, mnozí se věnovali a věnují hlavně diskuzím, nachatovaný čas mají někteří dokonce nula, neb na službu chat prostě nechodí, neb je nikterak nezajímá a neoslovila.

Co se týká diskutujících, tak ti už moc nemají vůbec kam, je tu Diskutujme.online a Diskuze na portálu Chatujme, zřejmě nic moc dalšího nestojí za řeč, nebo Já aspoň o ničem co by stálo nevím. I když diskutující, v některých případech se tak nazývají jen proto, že působí převážně či výhradně na diskuzích. Neznamená to ale, že diskutují v pravém slova smyslu, že diskuze využívají k discilíně zvané diskutování, ono je tomu někdy tak, že ti diskutéři na diskuzích v podstatě chatují, což je naprosto příšerné.

Na Lidé.cz byly v té nové verzi už jen diskuze, nebo určitá odrůda diskuzí, klasický chat nikoliv. A tak, z toho co jsem shlédl, se mnohdy odehrávalo to, co říkám na konci předešlého odstavce, že někteří na diskuzích spíše chatovali. Je to patrné i u té skupiny Metal666, kde jsem zaznamenal, že někteří dokonce to místo, ten prostor na Chatujme kde si spolu píší, nazývají Místnost. Děsivé, pak je otázka, co za kvalitu od těch Lidéčkářů lze čekat, už i s přihlédnutím k tomu, že celou dobu na paskvilní verzi, o tom někteří z nás nehodlají diskutovat, zůstávali. A jestli někdo na bobové dráze lyžuje a na sjezdovce chce bobovat, pak je to .... ehm, velmi ale opravdu zvláštní (ale co jsem chtěl původně napsat, to si možná lehce domyslíte :D)

Anděl Azazel

P.S.: Patrně vznikne ještě druhý díl, ve kterém se zamyslím nad změnou návštěvností porátů, kam lidé z Lidé dorazí, zda li jim to výrazně pomůže, a jak tomu bylo v minulosti. Chtěl jsem to původně napsat již teď, ale jak vidíte, myšlenky mě zavály úplně někam jinam. Takže čekejte druhý díl.

Komentáře

Populární X-Fejetony

Xglosy kráčí správně vytyčenou cestou. Vzdalují se od klasických chatů.

Lidéčko, Diskutníci, Blog.cz.. a kdo dál?

GymChat (XChat) - Podle nosa poznáš kosa, podle hýčkání prudičů žumpu.

AzaNovinám jsou 4! :)