Koronavirus mocně ovlivňuje celý svět, na klasické chaty ale nemá vliv žádný.

V Evropě, která se stala v současné době epicentrem pandemie koronaviru, se výrazně zvýšil provoz na internetu, a tak se některé společnosti, jako Netflix, Google (YouTube) či Facebook (Facebook, Instagram) rozhodly omezit datové toky a snížit například kvalitu videí ZDE. Lidem v Evropě je omezován pohyb, a tak není divu, že se daleko výrazněji socializují na internetu. Tedy nejen socializují, aby lidé zůstavali více doma, tomu napomohl kupříkladu i porno portál Pornhub, který svůj Premiový obsah začal nabízet zdarma, a to již nejen v Itálii, nýbrž nově i v České republice či na Slovensku ZDE.

Místem virtuální socializace jsou i klasické chaty, tudíž by se dal předpokládat i zvýšený provoz na těchto portálech, tedy zvýšená návštěvnost. Ale ouha, nic takového se zatím neděje. I externí spoluatuorka Xglos ve svém nejnovějším počinu předpokládala, že by LuRy mohl využít současné situace ohledně toho, že lidé jsou více doma, ku snahám o navýšení uživatelské návštevnosti. Ovšem i přes fakt, že se na tento portál přesunula určitá skupina lidí z dohasínajících Diskutníků, je návštěvnost Chatujme katastrofická. Na žádném z 5 klasických chatovacích portálů není vidět pražádný nárůst.

Toto všechno je zjištěním, které je krutější než krutost. Ano, vysvětlení se nabízí vskutku jednoduché, klasické chaty dnes již opravdu nikoho nezajímají a hlavně nikoho nedokáží oslovit, takže na nich přežívají jen hrstkovitě dinosauři, závisláci co se nedokázali odtrhnout, ti nějvětší zoufalci a asociálové. Byly kdysi dávno doby, kdy skladba lidí na těchto portálech odrážela složení společnosti. Dnes tomu tak ovšem naprosto není.

Jaký výraznější a hmatatelnější důkaz o tom, že klasické chaty jsou "no future" ještě chcete. A položme si opět na závěr otázku, proč s tím provozovatelé chatovacích a komunitních portálů nic nedělají? Odpověď je zase velmi jednoduchá, protože jsou buď neschopní, anebo s tím nic dělat ani nechtějí a provozují své portály jen pro své přátele tzv. "ONI".

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?