Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Jistě všichni znáte filmové zpracování na motiv Boženy Němcové "Sůl nad zlato", tedy filmovou pohádku "Byl jednou jeden král" - Bylo-nebylo, kdysi kdesi panoval král Já První (J. Werich). Nebyl zlý, jen hodně pyšný - a poněkud natvrdlý..

Byl jednou jeden GymJWM (Jan Zálešák), který se rozhodl se svými třemi společníky, že koupí XChat. Možná nebyl zlý, jen hodně pyšný - a poněkud natvrdlý. Zatím co král Já první nakonec prozřel ve chvíli kdy mu z království začali houfně prchat poddaní, jelikož vymyslel ve své pýše kravinu, že soli není třeba, tak nic jako prozření u krále Já Gyma se zatím nestalo a ani to nikdo neočekává. A to mu z jeho království zvaného nově GymChat prchli už skoro všichni poddaní, říkejme jim uživatelé. Navymýšlel se spousty kravin, jako zavádění filtrů na ověřené číslo, zvolení si meganýmanda Bogemana za svého nejvyššího admina a řadu dalších pyšných pošetilostí. Nejhorší na celém nepohádkovém příběhu GymChatu je ale ta skutečnost, že GymJWM nenabídl ani to zlato, za potlačenou sůl. Nenabídl naprosto nic, jen svým přátelům a nohsledům zajistil místo, kde si mohou bezmezně působit, místo, ze kterého ovšem téměř všechny ostatní lidi vyhnal.

Ve své pýše a natvrdlosti nedal na rady moudrých, že takto se chatovací portál provozovat nedá, sůl v podobě uživatelů nevyměnil ani za to zlato, vyměnil ji za mikro svět pro své patolízaly, podržtašky, možná přátele, nekňuby, nýmandy, nohsledy a pár zoufalých dinosaurů. Král Já Gym koupil kdysi slavný portál aby ho ve své pýše a natvrdlosti zahubil.

A jaké je z toho všeho poučení? Já jsem ryzí demokrat, který ovšem spatřuje zřejmě nejlepší formu vlády v monarchii, ovšem za jednoho významného předpokladu, že panovníkem bude osvícený král. Neosvícení, pyšní a natvrdlí panovníci, jako Já Gym, přivedou jen svá panství na smetiště dějin. Nejhrůznější na tom všem jest, že si to ve své pýše a natvrdlosti nedokáží ani přiznat. Přírodě žel.

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?