Chatujme - Je to tu mrtvé? Ano, je!

A je to čím dále mrtvější. Namísto toho, aby se to LuRy snažil oživit, aby dělal něco pro lidi, aby vymýšlel nějaké prospěšné věci, které lidem pobyt na Chatujme zpříjemní, aby dělal něco pro jejich pohodlí, tak naopak vymýšlí, jak to svým uživatelům udělat méně pohodlné, méně příjemné, jak jim znesnadnit komunikaci a vlastně znesnadnit kde co. Vždyť co je to chat a chatování? Nu, přeci klábosení, poplkání, pokec, přátelský rozhovor. A lidé využijí takového webu, který jim toto klábosení, poplkání, pokec a přátelský rozhovor dopřejí v pohodlné a příjemné formě a prostředí. Každému samozřejmě vyhovuje něco jiného, každý si najde to své.

Na žádném jiném chatu neexistuje, aby lidé bez přihlášení neviděli uživatele v místnostech. Prý je to opatření proti šmírákům. Ono těch věcí je více, už v základu nikde jinde není nulová historie. Ano, když vstoupíte do místnosti, tak většinou nevidíte vůbec nic, na Chatujme je historie asi 2 minuty, což je ono nic. Na SuperPokecu vidíte po zobrazení celou historii, na Xchatu uzříte celé sklo a na Libimseti nebo Chat.cz posledních 15 minut. Což všechno, ač to mají na chatech různě, vede k tomu, že se člověk může hned zapojit do probíhající komunikace. A o komunikaci přeci jde, jde o ten pokec, klábosení a tak dále. Když jsem se k tomuto kriticky vyjadřoval, tak mi LuRy říkal, že je to opatření proti šmírákům. LuRy asi trpí nějakou šmírakofobií, a tak omezuje lidem komunikaci, což možná bude i přičínou dalšího jevu, který se vyskytuje jen na Chatujme, a to skutečnosti, že tam není jediná velká místnost, kde by se lidé houfněji sdružovali. Na XChatu, Libimseti ale i dokonce na Chat.cz velké či větší místnosti jsou.

Pro koho tedy LuRy činí svá opatření jdoucí proti komunikaci. Pro lidi obecně to nebude, tedy pro uživatele. Zakladatel Dutch uváděl ve své výpovědi ku vzniku Chatujme, že bylo původně určeno hlavně pro pár jeho přátel, a že se to postupem rozrostlo. Dutche již evidentně po mnoha letech jeho portál moc nezajímá. Ale je tu druhý spolumajitel Lukáš Ryšánek (LuRy), a ten zřejmě navrací Chatujme ke kořenům. Tedy k tomu, aby to byl opět chat pro pár přátel, tentokráte už ale LuRyho přátel, a jeho náhlého přítele ze SuperPokecu Grantika a jeho pár přátel. Už tedy víte pro koho LuRy dělá omezující opatření?

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?