Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Jedna třetina dat z pravidelného šetření návštěvnosti chatovacích portálů je AzaŽurnálem posbírána. Jsou to zatím jen prostá data, nezpracovaná, průběžná. Ale už leccos naznačují. Na konečný výsledek si budeme muset ještě nějaký solidní čas počkat, ovšem už nyní prosvítá na světlo fakt, že trvalý pád chatovacích portálů se patrně pro toto období zastaví. Pro období koronavirové pandemie, kdy mnoho lidí zůstává a je nuceno, při nouzovém stavu, zůstávat doma.

Také se ovšem ukazuje to, co jsem již psal v předešlém fejetonu, že na rozdíl od radikálního zvýšení provozu celkově na internetu, pak u chatovacích portálů, ač po deseti dnech se přeci jen malinko cosi vzhůru pohnulo, tak ty návštěvnosti rozhodně ten obecný zvýšený provoz nekopírují. Tedy není to ani tak moc velká hitparáda. U portálu Chatujme se na navýšení hlavně podílí přesun lidí z Diskutníků, oproti dalším portálům jako Libimseti, XChat či Chat.cz, kde jsou propady (či dokonce nárůst) vyrovnávány přirozeně. A SuperPokec?

Tento spřátelený chat s Chatujme.cz je již opravdu zralý na ručník. Vzpomínáte jak před časem se na Grantíkův chat přesouvali Denisa, Bad, Karl aspol., aby se zase rychle většina z nich vrátila na Chatujme. V současné době prchla na SuperPokec místnost uživatelky Horkykafex "Domácí výroba". Ale ani ta už na SP není. Grantikovi jeho SP chřadne, jako jediný chat nevykazuje žádný posun v návštěvnosti a jednoznačně se řadí na úplný konec pelotonu.

Budoucnost chatu Jana Bezděka je i bez věštecké koule zřejmá. Spíše dříve než později se dostane na roveň, tedy bude kopírovat, dnes již neexistující BezvaChat, kdy bude na tomto portálu "více adminů než uživatelů", a to v současné době podporujeme návštěvnostně ještě SPéčko Já s Klárou (Pampeliška).

Přijde čas, kdy Jan Bezděk vypne svůj starý krám? A tím dojde k plnému naplnění spolupráce s Lukášem Ryšánkem a všichni se sejdou pod střechou Chatujme alias Bohujme alias Diskutníci alias s JupiteHansem na věčné idiotsko-trollské časy a nikdy jinak? S Machobonusem, který všude jinde zlikvidovali?

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Xglosy kráčí správně vytyčenou cestou. Vzdalují se od klasických chatů.

Lidéčko, Diskutníci, Blog.cz.. a kdo dál?

GymChat (XChat) - Podle nosa poznáš kosa, podle hýčkání prudičů žumpu.