V nebi a na chatech nejsou žádní zajímaví lidé.

Tak to jsem jen drobátko upravil, spíše rozšířil, známý citát Friedricha Nietzscheho. Už jste si snad mohli osvojit, že když píši slovo "chat", tak tím mám ve zkratce na mysli klasický chatovací či komunitní portál, kde součástí takových portálů jsou i jiné služby jako diskuze apod. To připomínám zvláště pro LuRyho, který v minulosti měl v tomto značný problém s pochopením. Koneckonců v jeho případě je nadpis absolutní právě u jeho diskuzí, kde má jak Nebe tak Keslly-Gino-Jupitehanse.

Ale věnujme se obecně chatům, ne jen Chatujme, které by mohlo mít podtitul "S babkami nad Biblí u kávičky". Jistě jste si všimli, že Já neplním sliby jen o Vánocích, i když ono toto v období konce roku bylo, že mnou avizovaná změna na Xglosách se postupně naplňuje. A zmínil jsem i ty důvody, jedním z nich je i název dnešního mého fejetonu.

Ono si stačí srovnat to, co píší lidé na chatech a jinde. Ne že by třeba pod články zpravodajských a jiných serverů byla přehlídka duchaplnosti, to jistě ne, ono obecně bude platit moudro mého oblíbence Jana Wericha "Vždycky bylo, je, a já se domnívám, že i bude, na světě víc lidí hloupých a nevzdělaných, než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost nejsou na sobě přímo závislé. Já znám mnoho vzdělaných hlupáků.". Pořád ale i při té, kolikrát, hrůze, se pohybujeme o několik levelů výše než u chatových lidí.

"Na Twitteru je elita, na Facebooku jelita", tak to je dnes již historický slogan. Má ovšem stále něco do sebe, i když čím více lidí Twitter objevuje, naštěstí typičtí facebookáři jen vědí, že něco takového existuje, páč to považují za nevyužitelnou blbost, takže ač je tu Twitter stejně dlouho jako Facebook, obě sociální sítě vznikly roku 2006, pak nějaké výrazné enklávy z Facebooku naštěstí Twitter nezaplevelují. A zajímalo by mě, kolik typických chaťáků má Twitter či je na něm nějak aktivních? Odpověď ovšem bude patrně velmi jednoduchá, téměř nikdo. Ono co by tam také ti nezajímaví lidé dělali, že.. ovšemže.

Nejsmutnější u chatů je ta skutečnost, že i ty výjimky pravidlo potvrzující, tedy těch pár zajímavějších bytostí, už nemá co a hlavně komu říci. Třeba jako Anathema, který se třeba naposledy už projevil jen napostováním jednoho videa na mnoho a mnoho diskuzí Chatujme, což je, než cokoliv jiného, jen zoufalý prudičsko spamerský počin. Smutné.

Anděl Azazel
Twitter Anděla Azazela
Twitter AzaNovin

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Chatujme - chat SUPER duchů.

AzaNovinám jsou 4! :)

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

A není to vlastně jedno?

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.