Kam Grantik šlápne, tam sto let tráva neroste.

Portály Chatujme a SuperPokec toho mají hodně společného, jsou to v podstatě spřátelené a propojené chaty. Společné i v minulosti měly to, že oba tyto weby mocně spamovaly na končicích starých Lidé.cz. Samotní uživatelé starého dobrého Lidéčka se samozřejmě rozprchli a rozprostřeli na různé chaty, ovšem žádný jiný portál, jako právě tyto dva zmiňované, na starém Lidé.cz "nenaháněl" uživatele. Chatujme se v té době dokonce přepsalo, tedy jeho systém, aby vyhovoval právě lidem z Lidé a aby tam měli některé věci, na které byli zvyklí.

Společné v současné době mají i další záležitosti. Jsou to chaty s jednoznačně věkově nejstarším osazenstvem a neexistuje na nich žádná větší místnost, jde spíše o komorní a uzavřená společenstva. Grantik, který svého času nebyl nakloněn modernizačním změnám tehdejšího spolumajitele Čermáka, pak ho obešel ve známé kauze, kdy Čermák prodal svůj podíl svému společníkovi, a ten vše jako celek, po předběžné "dohodě" s Grantikem, prodal právě jemu (Grantik byl na SuperPokecu původně jen pomocný programátor). Grantik svým ultracenzorským přístupem svůj chat dovedl až do fáze, kdy na něm zůstali opravdu už jen důchodci a to v množství menším než malém. Dokonce musel zrušit i rádio, které už prostě nikdo neposlouchal. Následně, když svůj chat přivedl k úpadku, narodil se v jeho hlavě plán, a nabídl (někdo říká vnutil) své rádio LuRymu z Chatujme. A nejen rádio, i své praktiky a představy. Ano, představy o tom, jak má vypadat a fungovat chat. Představy, které jsou zpátečnické, totalitní a v konečném důsledku pro portály devastující. A místo toho aby na Chatujme došlo k oživení, pak se stal pravý opak, Chatujme krutě padá, a přes dočasný vzestup SuperPokecu, padá nyní i tento server.

Lidé dnes dosti často migrují či se pohybují na několika chatech. I tady je vysledovatelné, které jiné chaty uživatelé volí. Lidé z XChatu jsou přítomni na Libimseti, některé horší odrůdy na Chat.cz. Na Chatujme nebo SuperPokec lidé z ostatních portálů nechodí, anebo se tam zastaví, ovšem po čase většinou vždy odejdou. A tak si zůstaly tyto dva důchoďáky, ve své propojenosti samotné, odřiznutí od dalšího dění a "stěhování národů". Asi proto, že oba pánové, tedy Lukáš Ryšánek a Jan Bezděk nějak zaspali dobu, u prvně jmenovaného mě to celkem dosti překvapuje. A tak je velmi vypovídající skutečností diskuze na Chatujme, která se jmenuje "Virtuální cintorín". Hrobař Grantik tam může chodit pokládat kytičky.

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Utopí se Chatujme ve svěcené vodě?

Super Chatujme Pokec aneb 2 v 1

A není to vlastně jedno?

Mám rád příběhy