Prázdninový fejeton

V dnešní době se provoz na chatech o prázdninách od toho běžného období prakticky nijak zvlášťe neliší. Nebývalo tomu tak vždy v minulosti, kdy o prázdninách měla více času hlavně ta nejmladší generace školou povinná. Jenže časy se změnily, dnešní nejmladší generace už o klasických chatech nemá moc povědomí a svůj virtuální život tráví naprosto na jiných webech a službách.

Časy se mění i co do používání komunikačních prostředků, tedy zařízení s kterými přistupujeme obecně na internet. Kdysi jsme, nejen na chatech, převážně komunikovali přes své desktopy či později notebooky. Nyní se přesunula velká část do mobilní oblasti. Řekněme si, že na chatech je mobilní pobyt dosti neplnohodnotný a Já osobně využívám mobil v těchto případech  jen výjimečně, pokud nutně potřebuji a nejí jiné volby. Jistě, můžete říci, že jsem přeci ten oldskúl, což ale stále na věci nic nemění.

Před několika lety vyšel v AzaNovinách článek, který vycházel ze šetření jedné agentury, kde se uvádělo, že XChat už nezná 60 % lidí. Občas se setkávám s jedinci, kteří po mnoha a mnoha letech zabloudí na chat a mnohdy praví něco ve smyslu "ono to tu ještě funguje? jsem myslel, že podobné chaty už dávno zanikly".

Ale vraťme se k těm prázdninám, které ne zadlouho skončí. Nájezdy nudících se "mlaďochů" už se dnes nekonají, to jsme si již řekli. Ono hlavně ale ta generační obměna se nekoná. Takže s lehkou nadsázkou se dá říci, že převážnou část osazenstva tvoří dinosauři. A jak to dopadlo s dinosaury, víme.. že.. ovšemže.

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

Xglosy kráčí správně vytyčenou cestou. Vzdalují se od klasických chatů.

Lidé, Diskutníci a co dál.. hrozí nám jen komunál.

Bratříčku nevzlykej, to jsou jen mrzáci..

A není to vlastně jedno?

Mám rád příběhy