Nenávist je vynález ďábla. Aneb Ataka v křižáckých šlépějích Bogemana.

O tom, že Ataka je kamarád Bogemana, víme. Že je místnost na XChatu s názvem Komouš výchova protekční místností, víme. Nově se ovšem dozvídáme, že Ataka slepě papouškuje křižácké plky, anebo jim možná sám věří. To opravdu netuším. Každopádně si opatřil svojí protekční místnost popiskem "nenávist je vynález ďábla". Pro všechny, kdo mají všech pět pohromadě, a pro všechny, co nevyrůstali s Biblí pod polštářem, je jasné, že tato hláška je totálním nesmyslem.

Láska a nenávist jsou dva nejsilnější lidské city. Oba tyto city je třeba míti pod kontrolou. Nenávist je naprosto přirozenou součástí každé bytosti. Nenávist je jednou z nejsilnějších projevů vůle. Je to destruktivní síla, destruktivní pro vašeho nepřítele, vás dělá silnějším. Potlačení nenávisti a hněvu je boj proti sobě samému (dobře známe psychosomatická onemocnění), je to boj se zničujícími následky. Nenávist je vůle, její moc musí dávatt smysl a cíl, jinak vás může ovládnout a oslabit, jistěže.

Mimochodem, milujte své nepřátele, a čiňte dobro těm, kteří vás nenávidí a využívají - není to opovrženíhodná filozofie kokršpaněla, který se lísá, když ho nakopnete? Dámy a pánové, ten kdo nastavuje druhou tvář, je jen zbabělým psem. Láska, opravdová láska, je jeden z největších darů jaký můžete někomu dát. Je ovšem nutné si vybírat, ty kteří jsou vaší lásky hodni. Milovat všechny (bližního svého) je nesmyslné, nepřirozené. Tím se ohánějí jen nějací Bogemanové, samozřejmě naprosto pokrytecky, protože jsou plni náboženské nenávisti, kterou již v minulosti či současnosti projevili, vůči Hlubiněmyšlení (buddhista), vůči Anathemovi či Azazelovi, vůči čemukoliv co se nemodlí ku zoufalci na kříži. Samotné křesťanství je vrcholem pokrytecké morálky, ke které mám opět jen tři slova "To bych blil".

Láska a nenávist jsou vynálezem přírody, kterými obdarovala druh homo sapiens sapiens. Jsem věřící člověk, ano, věřím v přírodu a přírodní zákony. Věřím, že příroda je moudrá a ví, čím nás obdarovala. Věřím v boha, kterého mám za rovnovážný faktor v přírodě, který nijak nesouvisí s utrpením.

A ještě něco, tím, že rozeznáte a otevřeně si přiznáte lásku i nenávist, kterou cítíte, pak tyto dva nejsilnější city nemůžete nikdy zaměnit. Pokud nejste schopni prožít jednu z těchto emocí, pak nikdy nedokážete procítit ani její opak.

Anděl Azazel

Komentáře

Populární X-Fejetony

Co má společného Chatujme - s Líbímseti - se SuperPokecem? Koubu a Grantika.

Grantik může brzy zavírat svůj krám.

Byl jednou jeden král - Gym zvaný Velešpatný.

Třetí vlna migrace z Lidéčka

Jak se Giggo pomstil Gymovi.

A není to vlastně jedno?

Mám rád příběhy

BLAMÁŽ Anketa! A nikdo se neozve?

Pozdrav nebo uvidíš!

Bogemanova katolizace XChatu.